Celje

Oblačno Humidity: 69%
24°C
PETEK
18°C / 32°C
SOBOTA
17°C / 27°C
NEDELJA
16°C / 32°C
PONEDELJEK
17°C / 30°C
TOREK
17°C / 27°C
SREDA
16°C / 25°C
ČETRTEK
14°C / 24°C

Kdo bo junak Slovenije?

Adria Info in Zavod dobrih navad pripravljata akcijo Junak Slovenije. Že v letu 2023 bomo tako pridobili dvanajst junakov, ki bodo vsak mesec predstavljeni na portalu dobrih navad. Namen akcije je promovirati dobra dejanja v družbi ter tiste lastnosti, ki ustvarjajo lepši svet.

Kdo bo junak Slovenije?

Prijavite svoje junake, ki vam lepšajo dneve vas rešujejo ob težavah ter vam prisluhnejo ob problemih. Nobeno dobro dejanje ni malo in prav vsako je vredno pozornosti slovenske javnosti.

Na portalu dobrih navad smo za junaka meseca januarja izbrali Bojana Kokala, ki je v začetku januarja med sprehodom ob Ivarčkem jezeru iz ledene vode rešil psa. Ko je opazil stisko nemočne živali, Korošec ni okleval, temveč je kosmatincu takoj priskočil na pomoč, zaplaval v ledeno jezero in premraženega psa privlekel na suho ter mu tako rešil življenje.

»Tistega dneva sva s prijateljem šla na sprehod na Ivarčko jezero, in nenadoma je on opazil, da je neki pes padel v ledeno vodo. Prijatelj je predlagal, da greva poiskat nekaj vej, jaz pa sem se spomnil na vrv, ki sem jo imel v avtomobilu. A reševanje z vrvjo je bilo neuspešno, saj je bila verjetnost, da bo pes vrv zagrabil, majhna, pa tudi lesene palete, ki so bile v bližini, nama niso bile v pomoč. Tako ni preostalo drugega, kot da si čim hitreje slečem vrhnja oblačila, se podam v vodo in lastnoročno pomagam kosmatincu na varno,« se reševanja za naš medij spominja Bojan Kokal.

»Na srečo je pes slutil, da mu želim pomagati in je priplaval do mene. Zgrabil sem ga za ovratnico in ga potegnil k sebi, nato pa sva imela prosto pot do brežine. Ko je bil na varnem, je prestrašeni pes stekel proti domu,« še pripoveduje rešitelj v članku, ki je že na voljo na portalu dobrih navad.

Januarja prihodnje leto bo znano kdo bo osvojil naziv Junak Slovenije 2023. S svojimi glasovi ga bodo izbrale bralke in bralci portala dobrih navad, ki ustvarja pozitivno družbo ter širi in promovira dobre navade med prebivalstvom.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.